Аннеґрет Крамп-Карренбауер відмовляється від головування у ХДС та не претендуватиме на посаду канцлерки – новини світу

Вона відмовиться від посади, коли підготує кандидатуру на посаду глави уряду Німеччини.

Лідерка Християнсько-демократичного союзу (ХДС) Аннеґрет Крамп-Карренбауер не висуватиметься кандидаткою на посаду канцлерки ФРН та найближчим часом відмовиться від головування у партії.

Про це повідомляє низка німецьких інформаційних агентств та видань з посиланням на джерела у ХДС, які брали у часть у засіданні президії партії у понеділок, 10 лютого.

Читайте також:

Меркель засумнівалася, що її наступниця впорається з обов'язками – Bloomberg

Згідно з повідомленням, Крамп-Карренбауер заявила, що “до літа організує процес стосовно кандидатури на посаду глави уряду Німеччини, підготує партію на майбутнє, а лише тоді відмовиться від повноважень голови ХДС”.

Вона, за словами співрозмовників, також зазначила, що між деякими частинами ХДС існують “непояснені відносини з “Альтернативою для Німеччини” та Лівими. А вона як лідерка ХДС виступає категорично проти співпраці з цими партіями. Оскільки, за словами Крамп-Карренбауер, очевидно, що головування у партії та канцлерство мають бути в одних руках, тож вона відмовляється й від кандидування на посаду глави уряду.

Канцлерка Німеччини Анґела Меркель, наступницею якої у партії є Крамп-Карренбауер, заявила, що остання, незважаючи на відмову від лідерства у партії, має залишитись міністеркою оборони.

До Крамп-Карренбауер партію ХДС 18 років очолювала Меркель. Крамп-Карренбауер обіймає посаду голови ХДС з 7 грудня 2018 року.

Відео

Користувачі соцмереж непокояться за здоров'я Ангели Меркель

Коли Франк-Вальтер Штайнмаєр робив заяву для журналістів, Ангелу Меркель, яка стояла збоку, почало помітно трусити. Такі кадри миттєво розлетілися у ЗМІ та соцмережах. Користувачі у своїх дописах непокоються через здоров'я канцлерки.  

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *