Новини світу – Українець з заблокованого лайнера розповів про очевидне поширення коронавірусу на борту. Ексклюзив ТСН.

За добу смертельна недуга забрала життя ще 97 людей

Круїз, що перетворився на полон. З майже чотирьох тисяч людей на борту лайнера поки що обстежили лише третину. Діагноз коронавірус підтвердився уже у 130 людей. Серед них – українець, член екіпажу. Його госпіталізували, лікарі кажуть він у стабільному стані. На борту залишаються ще 24 наші співвітчизники.  Ексклюзивні кадри з лайнера для ТСН  зафільмував один із членів екіпажу.

«Зараз у все більшої і більшої кількості людей почали проявлятися симптоми. Якщо раніше цього не було помітно, то зараз вже дуже, серед них і в українців також», – каже  Тарас Філіппов, який перебуває на лайнері.

Сьогодні у Китаї перший робочий понеділок після святкування місцевого нового року. Щоб не допустити ще більшого спалаху, жителям усіх великих міст заборонили виходити надвір без масок. Дезінфікують навіть вагони у метро. Повсюди – санітарні кордони.

Відео

Перший заражений коронавірусом українець перебуває у лікарні в стабільному стані

Українця шпталізували з круїзного лайнера, що стоїть біля берегів Японії. На борту лайнера залишаються ще 24 українці – усі вони члени екіпажу. Всього в ізоляції на кораблі – майже 4 тисячі людей. Недугу діагностували уже у 130 з них.  

Тим часом в Ухані поховали лікаря-офтальмолога, Лі Веньляна. Він першим повідомив про початок епідемії ще у середині грудня. Тоді його звинуватили у поширенні брехливих чуток і змусили замовкнути. Два тижні тому він сам заразився смертельним вірусом і помер у лікарні. Його рідні кажуть, з ним навіть не дозволили попрощатись. «Нас не пустили в лікарню, де він помер і не дозволили навіть зайти в середину машини, яка перевозила його тіло. Сказали, що ми можемо заразитись. Навіть під час похорону я не змогла в останнє побачити свого сина», – розповідає мама лікаря.

За добу смертельна недуга забрала життя 97 людей – це найвищий показник від початку епідемії. Натепер померлих уже 910, інфікованих понад 40 тисяч. У китайських лікарнях не вистачає персоналу. Лікарі та медсестри розповідають, не виходять з роботи тижнями, рідних бачать лише по телефону.

Днями поширили у китайських соцмережах відео, як місцева поліція забирає на карантин родину, та відмовилась їхати в лікарню добровільно.

На евакуацію з Уханя – епіцентру епідемії – чекають майже 40 українців. Сподіваються вилетіти додому уже завтра. «Ми вчора заповнили заяви, що нас відправлять на карантин і буде неможливо відвідування наших близьких. Ми будемо повністю ізольовані, що крім лікарів нас ніхто відвідувати не зможе і ми даємо на це згоду», – розповідає чоловік.

Де в Україні облаштують карнатин, у МОЗі ще вирішують. Палат високого рівня ізоляції в Україні немає. Всесвітня організація охорони здоров’я тим часом направила у Китай  групу міжнародних експертів, які мають досвід роботи під час надзвичайних медичних ситуацій і мають допомогти впоратись зі спалахом смертельного вірусу.

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *