Новини світу – “Фашистський вирок”. У Росії засудили фігурантів скандальної справи “Мережі”

Російські слідчі вважають, що засуджені готували теракти в РФ.

Приволзький окружний військовий суд засудив фігурантів справи “Мережі”, звинувачених у нібито підготовці теракту у Росії, до колонії суворого режиму терміном від 6 до 18 років.

Про це повідомляють “Грани.Ру” на своїй сторінці у Twitter.

“Справа “Мережі”: Пчелінцеву – 18 років суворого режиму, Шакурському – 16, Чорнову – 14, Іванкіну – 13, Кулькову – 10; Куксову – 9 років загального режиму, Сагинбаєву – 6″, – йдеться у повідомленні.

После оглашения заведомо неправосудного приговора политзекам дела “Сети”. Видео отсюда: https://t.co/tA3Q5uZdL0 pic.twitter.com/6YIJutqZa3

— Грани.Ру (@GraniTweet) February 10, 2020

“Це фашистський режим. І фашистський вирок. Вони самі підривають країну. І вона вибухне”, – сказав один із учасників засідання.

Люди, які прийшли підтримати фігурантів справи, вигукують “Ганьба!” та “Свободу політв’язням”. Родичі та друзі засуджених підтримують їх і запевняють, що “це тільки початок”.

Зазначимо, ФСБ відкрила кримінальну справу в жовтні 2017 року. Тоді у Пензі заарештували п’ятьох молодиків за звинуваченням в участі в терористичному співтоваристві, – Іллю Шакурского, Василя Куксова, Дмитра Пчелінцева, Андрія Чорнова, Армана Сагинбаєва і Єгора Зоріна. Підставою для порушення справи стала нібито заява Зоріна, якого затримали з наркотиками, про терористичну організацію. Згодом справу проти нього припинили.

Пізніше в Санкт-Петербурзі заарештували Армана Сагинбаєва, Віктора Філінкова, Ігоря Шишкіна та Юлія Бояршинова.

За версією ФСБ, учасники нібито терористичної організації “Мережа” нібито готувалися до скоєння терактів під час президентських виборів і Чемпіонату світу з футболу. Доказом було те, що затримані займалися страйкболом. Водночас у ФСБ запевняють, що знайшли у фігурантів справи деталі для створення бомби і вогнепальну зброю. Самі затримані стверджують, що їм все підкинули.

За словами фігурантів справи, тривалий час їм не надавали юридичну допомогу, а також застосовували проти них тортури струмом, вибиваючи необхідні свідчення.

Фигуранты дела “Сети” сегодня получили от 6 до 18 лет колонии. По версии ФСБ, 11 террористов планировали вооруженный захват власти в России.

Объясняем, в чем суть дела, кого и за что по нему осудили: https://t.co/iZMhHLzW7w pic.twitter.com/Jrn5qwBMH5

— Настоящее Время (@CurrentTimeTv) February 10, 2020

Нагадаємо, у Москві на Болотній площі у травні 2012 року на знак протесту проти фальсифікацій на виборах до Держдуми РФ відбувся багатолюдний хід “Марш мільйонів”, який закінчився сутичками демонстрантів із поліцією. Тоді затримали понад 400 людей. Влада вважає події масовими безладами і звинуватила мітингувальників у насиллі проти поліцейських. 28 людей опинилися на лаві підсудних. Нині 11 вже засуджені на різні терміни. Максимальний термін увʼязнення – 4,5 років колонії. 

Плейлист
29 відео

Життя в'язнів Кремля після полону

7 вересня 35 політв’язнів Кремля повернулися додому. Як виглядає життя після полону – дивіться у добірці ТСН.

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *