На парламентських виборах в Азербайджані лідирує партія чинного президента – результати екзитполів – новини світу

Наразі опрацьовано 87% протоколів.

В Азербайджані правляча партія “Новий Азербайджан”, яку очолює президент країни Ільхам Алієв, може отримати найбільшу кількість депутатських мандатів у складі нового парламенту.  Явка на позачерговому голосуванні, яке відбулося 9 лютого, склала 47,81%.

Про це свідчать дані екзитполів.

Голова ЦВК Азербайджану Мазахір Панахов заявив, що вже опрацьовано 87% протоколів. За попередніми результатами, правляча партія може отримати до 69 зі 125 мандатів.

Попередньо, ще 41 депутат, що проходить до парламенту, є безпартійним. Згідно з інформацією екзитполу, також до парламенту проходять десять представників ще шести партій. 

“За нашими підрахунками, кандидати від партії “Єні Азербайджан” (“Новий Азербайджан”) набирають більшість у 69 виборчих округах (зі 125)”, – кажуть у центрі соціологічних досліджень Arthur J. Finkelstein & Associates.

Нагадаємо, 2 грудня 2019 року парламент Азербайджану ухвалив пропозицію про розпуск і звернувся до президента Ільгама Алієва щодо проведення в країні позачергових парламентських виборів. Головна ідея позачергових парламентських виборів в тому, щоб більшість колишніх депутатів до парламенту не повернулися, а на їхнє місце прийшли молоді обличчя, з новими ідеями. 

Відео

У Азербайджані уперше в історії відбудуться позачергові парламентські вибори

Вибори без агресивної кампанії, високим конкурсом на кожне місце та обіцянками економічних реформ – уперше за всю свою історію Азербайджан проводить позачергові парламентські вибори. Чому, а також скільки заробляє парламентарій, який вигляд має крісло обранця та чи має молодий кандидат більше шансів – ТСН розповість.  

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *