Літак завдяки урагану долетів із Нью-Йорка до Лондона за рекордно короткий час- новини світу

Середня тривалість польоту за цим маршрутом складає 6 годин 13 хвилин.

Пасажирський літак Boeing 747 авіаперевізника British Airways здійснив рейс “Нью-Йорк – Лондон” за рекордно короткий час, зокрема, за 4 години 56 хвилин. Причиною став попутний штормовий вітер – урагану “Сіара”, що став найсильнішим у Великій Британії за останні сім років.

Про це пише The Independent.

Читайте також:

В Ісландії зафільмували на відео чоловіка, якого зриває з ніг ураганом

За інформацією видання, судно через сильний вітер розвинуло максимальну швидкість: до 825 миль на годину (1327 км/год). До цього рекорд належав авіакомпанії Virgin Atlantic, літаки якої здійснювали цей рейс за 4 години 57 хвилин і 4 години 59 хвилин. Хоча середній час у дорозі між Нью-Йорком і Лондоном складає близько 6 годин 13 хвилин.

Консультант з авіації і колишній пілот British Airways Аластер Розеншайн зазначив, що літак досяг “феноменальною швидкості”. Своєю чергою, у компанії авіаперевізника наголосили, що вважають пріоритетом не рекорди із швидкості, а, передусім, безпеку пасажирів.

У British Airways також додали, що підготовка пілотів дозволила їм здійснити політ на високій швидкості, використовуючи погодні умови.

Зазначимо, що вранці 9 лютого буревій “Сіара” досягав швидкості близько 260 км/год. Негода вже сколихнула Велику Британію й вплинула на роботу залізничного транспорту і аеропортів. Низку рейсів через сильний вітер і рясні дощі довелося скасувати.

Більше про: Погодні аномалії

  • На Європу насуваються потужні буревії. У зоні небезпеки – Бельгія та Німеччина
  • На Німеччину насувається потужний буревій "Забіне"
  • У самих лише плавках: британець першим в історії проплив під льодовиком Антарктиди

Нагадаємо, королівський метеорологічний інститут Бельгії оголосив на неділю, 9 лютого, в усій країні помаранчеву ступінь штормової тривоги у зв'язку з наближенням буревію “Сіара”. Влада попередила про можливість “обмежених наслідків” урагану для брюссельського аеропорту. Негода може уповільнити процедури посадки пасажирів у літаки. 

Крім того, громадян Німеччини попередили про потужний буревій “Забіне”. За прогнозами, пориви вітру сягатимуть від 100 до 175 кілометрів на годину. Метеорологи попереджають, що буревій може викорчовувати дерева і зривати покриття дахів. 

Відео

Потужні зливи та буревії: Європу накрив холодний фронт

Добряче затопило Іспанію, гроза не припинялась кілька годин. Найбільше дісталось жителям Барселони та Жирони. Через сильний дощ рух вулицями було ускладнено. Наробив збитків буревій і у Польщі. Потужний вітер повикорчовував дерева та пообривав дроти.

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *