Новини світу – Майже тисяча осіб взяли участь в погромах в в Казахстані

У Кордайском районі введено режим надзвичайної ситуації.

Учасниками погромів в Кордайском районі Жамбилська області Казахстану стала в цілому майже тисяча осіб, 47 осіб затримані. Конфлікти спалахнули одразу в кількох селах.

Про це заявив аким регіону Аскар Мирзахметов, передає видання BaigeNews.

Ще 44 людини були звільнені, так як з'ясувалася їх непричетність до події. У Кордайском районі введено режим надзвичайної ситуації.

“127 осіб звернулися за медичною допомогою після заворушень у Кордайському районі. Про це повідомив віце-міністр охорони здоров'я Камалжан Надиров. За його словами, у стаціонарах перебувають 37 осіб, в тому числі дев'ять – у реанімації, 18 готуються до виписки”, – йдеться в повідомленні пресслужби уряду країни.

Також наголошується, що за допомогою санавіації шістьох людей госпіталізовано в клініки Алмати. Сто осіб оглянуто, вони перебувають на амбулаторному спостереженні.

Пізніше на брифінгу міністр внутрішніх справ Ерлан Тургумбаєв розповів, що в результаті підпалів було пошкоджено більше 30 житлових будинків, 15 об'єктів торгівлі, 23 машини.

Нагадаємо, що в одному з сіл Кордайского району Жамбилська області на півдні Казахстану гонитва поліції за машиною порушника закінчилася масовою бійкою, погромами і стріляниною. В результаті загинули вісім людей. Президент країни Касим-Жомарт Токаєв назвав подію конфліктом між місцевими жителями, яким скористалися провокатори.

Точні причини суперечок наразі невідомі. Разом з тим, за повідомлення ЗМІ, сутички стались між місцевими жителями і поліцією. У прес-службі обласного Департаменту поліції заявили про конфлікт з «родичами водія, затриманого за адміністративні правопорушення». Згідно з їхніми даними, правоохоронці переслідували порушника, який зупинився тільки у дворі свого будинку. Його родичі надали поліцейським опір і закидали їх автомобіль камінням, співробітники правопорядку отримали травми.

Також раніше повідомляли, що підставою стало етнічне протистояння. У масових бійках у хід ішло каміння, металеві предмети і навіть вогнепальна зброя. 

Відео

Криваві сутички стались у кількох селах Казахстана: загинули 8 людей

Жертвами сутичок в сільській місцевості Казахстану стали 8 людей. Щонайменше чотири десятки дістали травм. Конфлікти спалахнули одразу в кількох селах. Точні причини суперечок невідомі. Як повідомляють місцеві видання, найймовірніше, підставою стало етнічне протистояння.  

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *