У Нігерії бойовики напали на місто та вбили 15 людей – новини світу

Бій з силовиками тривав кілька годин.

Внаслідок нападу бойовиків угрупування “Боко Харам” на місто в північно-східній частині Нігерії загинули щонайменше 15 людей.

Про це 14 грудня повідомляє Сіньхуа.

Зазначається, що напад стався ввечері 12 грудня. Терористи на 11 автомобілях вдерлися в місто Магумері, приблизно за 40 км на північ від адміністративного центру штату Борно міста Майдугурі, щоб дестабілізувати ситуацію.

Читайте також:

Найкривавіший напад за останні роки. У Нігері бойовики на військовій базі вбили 73 людини

За словами депутата парламенту Нігерії від штату Борно Усмана Занни, серед жертв нападу вісім членів місцевого ополчення, шестеро цивільних осіб і офіцер сил безпеки.

“Боко Харам” тероризує північні регіони Нігерії вже більше десятиліття. Ця терористична організація прагне створити на території найнаселенішої країни Африки ісламський халіфат.

Раніше повідомлялося, що у Нігерії тисячі учнів поїхали до шкіл вчити Коран, а натомість зіштовхнулися з побиттям, кайданами та гуртожитками, схожими на в’язниці. 

Погано регульовані ісламські школи в Нігерії опинилися під пильною увагою після того, як правоохоронці здійснили рейд на чотири з них лише за останній місяць, звільнивши близько тисячі дітей і дорослих з “нелюдських умов”

Відео

В одній з мечетей Нігерії пролунав вибух, десятки людей загинули

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *