Трамп vs Пелосі: президент назвав спікерку порушницею закону через його порвану промову

Юристи слова президента заперечують.

Президент США Дональд Трамп заявив, що спікерка палати представників Ненсі Пелосі порушила американське законодавство, коли розірвала копію текста його промови на очах у членів Конгресу. Про це повідомляє The Hill.

Американський лідер висловив думку, що своїм вчинком Пелосі висловила “неповагу” до всієї країни.

 “Я думаю, що вона зробила жахливу річ.  Те, що вона зробила, – незаконно. Вона скоїла злочин”, – сказав Трамп. За його словами, текст виступу є офіційним документом, а тому знищувати його не можна.

Тим часом опитані журналістами юристи з президентом США не погодилися.  Так, колишній федеральний прокурор Гленн Кіршнер заявив, що жодного злочину Пелосі не вчинила, тому що порвала не оригінал промови Трампа, а її копію. Цього закон не забороняє.

Відео

Промова Трампа: про що говорив президент США напередодні голосування щодо його імпічменту

Реаліті-шоу від Трампа. Глава Білого дому за лічені години до голосування щодо його імпічменту виступив у Конгресі. Традиційну президентську промову він примудрився зробити такою, що ЗМІ одразу ж згадали про його медійне минуле. Про що говорив Трамп, і чому глядачі сміялися і плакали – дивіться у сюжеті. Читайте також: Імпічмент провалився 

Як повідомлялося раніше, спікерка Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі 4 лютого наприкінці щорічного звернення до народу президента США Дональда Трампа демонстативно порвала копію його промови. Свої дії вона пояснила тим, що, мовляв, він “знищив правду”. Саме тому вона вирішила розірвати текст його промови. Варто відзначити, що саме Пелосі була ініціаторкою імпічмента Трампа. 

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *