До Фінляндії більшість заробітчан приїхали з України. Названо кількість – новини світу

У минулому році понад 1,8 тисяч українців приїхали на роботу до Фінляндії.

До Фінляндії більшість іноземних працівників прибуває саме з України. За останні два роки українці обійшли навіть естонців, які тривалий час посідали чільне місце серед трудових мігрантів.

Про це передає Yle з посиланням на дані імміграційної служби Фінляндії.

Зокрема, у 2018 році понад 1,8 тисяч українців приїхали на роботу до Фінляндії, у той час як, з Естонії приїхало близько 1,2 тисяч людей.

Причина – у відносній різниці в оплаті. Так, середня зарплата в Естонії і, наприклад, у Польщі зросла, тому почалася зворотна міграція. До порівняння, середня заробітна плата в Естонії у третьому кварталі 2019 року склала € 1397 на місяць, що на 8,2% більше, аніж в попередньому році. 

Тим часом, заробітна плата у Фінляндії є привабливою для українських громадян. Видання зазначає, що “це може зробити українців уразливими для експлуатації після прибуття до країни, особливо в будівельному секторі, де кожен восьмий працівник є іноземцем”.

Читайте також:

Різанина у Фінляндії: друзі загиблої шукають пояснень, чому жертвою стала українка

Як зазначається, точну кількість трудових мігрантів з України встановити важко. Окрім даних імміграційної служби, яка веде облік іноземних працівників, найманих безпосередньо фінськими підприємствами, є ще так звані орендні працівники. Вони є співробітниками українських або естонських фірм, які скеровують їх на роботу в компанію фінського замовника на певний термін.

Як повідомлялося раніше, у Польщі працює понад мільйон легальних заробітчан із різних країн, 900 тисяч із них – українці. Також там чимало іммігрантів з Білорусі.

Відео

У Польщі вирішили захистити українських заробітчан – Економічні новини

У Польщі вирішили захистити українських заробітчан. Як саме – дивіться в економічному огляді після свіжого курсу валют. Розповімо також про зміни, які готують для отримання монетизваних субсидій та чому такі дорогі абрикоси.  

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *