Російська делегація не долетіла у Сочі на зустріч. Лукашенко і Путін поговорили тет-а-тет – світові новини

Перед початком офіційної зустрічі лідери країн поговорили наодинці.

У п'ятницю, 7 лютого, президент Білорусі Олександр Лукашенко зустрівся у Сочі зі своїм російським колегою Володимиром Путіним. 

Президенти розпочали розмову тет-а-тет, оскільки представники уряду та адміністрації президента РФ не змогли взяти участь у зустрічі через негоду – літак не зміг сісти в аеропорту, пише Інтерфакс. 

За словами Лукашенка, під час особистої зустрічі президенти згадали спільне історичне минуле, а також нинішню політику інших пострадянських країн. “Загалом, багато про що поговорили і дійшли до сучасності. Вирішили вже не один на один, а з людьми, які залучені в цей процес, продовжити нашу розмову”, – розповів білоруський лідер.

Після короткої розмови один на один лідери країн зробили паузу, оскільки інші питання актуально обговорювати з членами уряду. “Є про що говорити, є над чим працювати”, – заявив Лукашенко.

Своєю чергою, Путін заявиви, що він і Лукашенко обговорили питання, “які становлять взаємний інтерес”. З російської сторони, крім Путіна, на переговорах був присутній заступник керівника адміністрації президента РФ Дмитро Козак.

Як повідомлялося, у Сочі у Червоній Поляні в будинку прийомів офіційних делегацій “Лаура”.  Ця зустріч глав двох держав є ключовою. Оскільки останнім часом відносини між Росією і Білорусією переживають не найкращі часи. Вони істотно погіршилися через питання постачання енергоресурсів в Білорусь з РФ. Тому від результату цієї зустрічі будуть залежати подальші взаємини країн.

Відео

"Незалежна Білорусь": чому поглиблена інтеграція з Росією так небезпечна для України і світу  

Ще ближче підступитися до України і захопити вже північні кордони Росія усе активніше намагається через Білорусь. Москва економічним тиском та погрозами схиляє Мінськ до угоди про поглиблену інтеграцію. І розуміє, очевидно, під цим не лише економічну співпрацю, але й військову. У Мінську проти такого зближення вже другий день тривають протести. І крапку у цьому – могли б поставити вже сьогодні.

лукашенко путин 

 

 

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *