Один із ключових свідків у справі імпічменту Трампа звільняється із Білого дому – CNN – новини світу

Віндман перейде працювати до Пентагону.

Співробітник Ради національної безпеки при президентові США, один із ключових свідків у справі імпічменту Дональда Трампа, підполковник Александр Віндман вирішив звільнитися із Білого дому.

Про це повідомили джерела CNN.

Зазначається, що Віндман озвучив своє рішення покинути Білий дім протягом кількох тижнів своїм колегам. Він планує повернутися до роботи у Пентагоні.

Контракт Віндмана на роботу у Раді нацбезпеки був дійсний до літа 2020 року, однак його звільнення може відбутися значно раніше. Наразі невідомо чи переведення Віндмана пов’язане з його особистим бажанням або за наказом Білого дому.

Читайте також:

Тиск на Україну не підстава для імпічменту. У Трампа припинили заперечувати спроби впливу на Київ

За словами джерел, після свідчень підполковника у Сенаті Трамп неодноразово порушував питання доцільності його присутності у Раді нацбезпеки. Вони зазначають, що після допиту повноваження Віндмана були суттєво урізані.

Зазначимо, що Віндман народився в Києві, в трирічному віці він разом зі своєю родиною виїхав до США. Там йому і його брату-близнюку Євгену вдалося побудувати блискучу військову кар'єру. Александр Віндман — підполковник армії США. Під час служби в Іраку отримав бойове поранення. Під час справи про імпічмент Трампа він розповідав, що після перемоги Зеленського йому навіть пропонували очолити Міністерство оборони України. Однак колишній секретар РНБО Олександр Данилюк заявив, що це був жарт.

Нагадаємо, 5 лютого Сенат Конгресу США не підтримав імпічмент Трампа, за який раніше проголосувала Палата представників. Таким чином Трамп лишається президентом США щонайменше до найближчих виборів, які відбудуться цієї осені. 

Більше про: "Український" скандал у Вашингтоні

  • Демократи оголосили перші результати виборів кандидата в президента США
  • Шокін відреагував на слова Керрі про роль адміністрації Обами в його звільненні
  • Дві клінічні смерті та місяці лікування. Шокін розповів ТСН про отруєння та кого підозрює у замаху на своє життя

Довкола Трампа розв’язався скандал, пов'язаний з Україною. Видання The Washington Post повідомило про скаргу американського розвідника проти Трампа через розмову американського лідера з іншим іноземним лідером та дану Трампом  “тривожну обіцянку”. Одним з політиків, з яким міг говорити глава Сполучених Штатів, називали президента України Володимира Зеленського. Згодом видання The Washington Post із посиланням на джерела повідомило, що Трамп під час розмови саме із президентом України Володимиром Зеленським тиснув на нього і вимагав розпочати розслідування проти компанії Burisma, якою керував син Джо Байдена – його конкурента на президентських виборах 2020 року. Також Трамп нібито наказав заморозити 400 мільйонів доларів військової допомоги для України за тиждень до телефонного дзвінка. 

У Конгресі США звинуватили Трампа у тиску на Україну та закликали опублікували стенограму розмови президентів Сполучених Штатів та України. Обидві сторони на це погодилися. 24 вересня голова Палати представників США Ненсі Пелосі ініціювала старт процедури імпічменту Трампа. Сам він назвав ситуацію, що склалася, “президентським харасментом”. 

25 вересня Білий Дім оприлюднив стенограму розмови Трампа та Зеленського. Повний текст перекладу дивіться на ТСН.ua.

Вже 26 вересня американська розвідка оприлюднила текст скарги на президента США Дональда Трампа. Як і повідомляли ЗМІ, вона справді стосується розмови Трампа та президента України Володимира Зеленського та тривалого тиску, який, на думку розвідника, вчиняли США щодо України для особистих цілей американського президента. ТСН.ua розповів основні моменти доносу на Трампа – серед них інформація про неоднозначні контакти української сторони з Джуліані, скасування візиту Пенса до Києва та спроби Білого дому приховати все це.

Плейлист
14 відео

Імпічмент Трампа. Актуальне

Розслідування у справі про імпічмент президента США Дональда Трампа розпочалось 2019 року. Чинного президента прагнуть усунути з поста глави держави через зловживання владаю. Підозрюють у зчиненні тиску на президента України Володимира Зеленського у власних особистих і політичних інтересах. Зараз справа знаходиться на завершальній стадії, невдовзі відбудеться останнє голосування Сенату.

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *