Суд взяв під варту підозрюваного в організації вбивства Гандзюк

Печерський суд Києва взяв під варту на 2 місяці Павла Пилипенка, який, за даними слідства, входив до злочинної організації Херсонщини. Вона під керівництвом фігуранта справи Гандзюк Ігоря Павловського залякувала людей, підпалювала їхнє майно та займалася масовими заворушеннями.

Про це передає кореспондентка Нromadske з зали суду.

Пилипенко взяли під варту у залі суду.

Адвокат Данило Дробіков у коментарі hromadske зазначив, що подаватиме апеляцію.

Павлу Пилипенку повідомили про підозру 20 січня після спецоперації на Херсонщині. У підозрі йдеться про два епізоди 2018 року.

За даними слідства, Ігор Павловський хотів поститися громадським активістам «Спілки учасників АТО» Олександру Цегельнику та Юрію Марудову за їхню громадську діяльність в Олешківському районі Херсонської області. Так, у квітні 2018 року Павловський надав усну вказівку Пилипенко та Бразі підпалити їхні автомобілі. Вночі 13 квітня автомобілі підпалили.

Другий епізод стався у травні 2018 року. За даними слідства, Ігор Павловський організував масові заворушення під Олешківською районною радою для недопущення депутатів 7-го скликання на роботу, щоб вони не змогли проголосувати за висловлення недовіри голові Олешківської районної держадміністрації Олені Кравченко-Скалозуб.

Слідство встановило, що з останньою Ігор Павловський підтримував дружні стосунки. За даними слідства, Павловський надав усну вказівку Торбіну та Пилипенку підшукати інших осіб для масових заворушень і залякування людей. Ті ж у свою чергу залучили членів громадського формування «Ніхто крім нас», зокрема Руслана Агаєва, Максима Карого,  Генріха Тарасенка, Максима Горєлого, Миколу Присяжного та інших. Загалом близько 50 осіб.

Також слідство встановила, що Сергій Торбін проінструктував їх — у разі бажання будь-кого потрапити до будівлі — вчиняти насильство щодо них. Ігор Павловський, бувши на місці, спостерігав за діями своєї групи, стверджує слідство. У сутичці постраждали Діденко, Богачов, Цегельник, Беспечанський та Панахов.

 

Источник: www.day.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *