За останні роки фінансування США на проведення військових дій в Іраку становить 1 трлн 922 млрд доларів

Близько 100 мільйонів доларів було витрачено на забезпечення ветеранів війни в Іраку.

За останні роки фінансування США на проведення військових дій в Іраку становить 1 трлн 922 млрд доларів.

Про це повідомляє The Military Times.

Ця цифра включає не лише фінансування, призначене Пентагону суто для війни, а й витрати на Ірак Державним департаментом США, забезпечення ветеранів війни в Іраку та відсотки за борги, понесені за фінансування 16 років військової участі США в Іраку.

Від 2003 до 2019 року Міністерство оборони США отримало близько 838 мільярдів доларів на фінансування операцій в Іраку на “надзвичайні ситуації” та “закордонні операції у надзвичайних ситуаціях”. Сюди входять (від 2014 року) гроші, призначені на боротьбу з терористичною “Ісламською державою” на території Іраку та Сирії.

Близько 59 мільярдів доларів Державний департамент США та USAID витратили на просування демократії, реконструкцію, навчання та вилучення невибухових бомб в Іраку та Сирії.

Близько 100 мільйонів доларів було витрачено на забезпечення, компенсації, медичну допомогу військовим та ветеранам війни в Іраку.

Тим часом у Пентагоні заявили, що військовий контингент в Іраку не скорочуватиме свою присутність у цій країні з метою підтримки національних сил безпеки, а також забезпечення протистояння терористичному угрупованню “Ісламська держава” у регіоні.

Відео

Новий авіаудар здійснили по американських військових в Іраку

Обстріляли базу Балад, що належить іракським силам, і в якій тимчасово перебували армійці США. Останні встигли вчасно покинути місце, а от іракським солдатам пощастило менше – 4 з них постраждали. Хто саме здійснив авіаудар, поки невідомо.    

 

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *