Сенат виправдав Дональда Трампа: як відбувся найкоротший із трьох імпічментів за останні сто років – світові новини

Президента виправдано від звинувачень у зловживанні владою.

Американського президента Дональда Трампа виправдано від звинувачень у зловживанні владою та перешкоджанні роботі Конгресу. Це офіційно найкоротший із трьох імпічментів за останні сто років, фактично – імпічмент у турборежимі. Як голосували сенатори — у сюжеті ТСН.19:30.

Американський психопат. Найкращі обкладинки журналів із Трампом

Ще на самому початку імпічмента було точно відомо, як, ймовірніше за все, мине останнє голосування в сенаті: з рахунком 53:47. З чітким розподілом по партійній лінії, Трампа виправдають від усіх звинувачень республіканською більшістю голосів. Завданням менеджерів з імпічменту було хай там що, але переконати принаймні кількох закондавців з республіканської партії проголосувати проти президента.

Зрештою їм вдалося дістати один республіканський голос: сенатор Міт Ромні, звичний критик Трампа, почав промову з надзвичайно довгої драматичної паузи. “Як і кожен сенатор, я поклявся перед богом, що чинитиму справедливий суд. Я дуже релігійна людина, моя віра – це основа того, чим я є. Клятва перед богом для мене дуже серйозна”.

Відео

Дональд Трамп у спеціальному зверненні прокоментував процес свого імпічменту

Провал голосування в Сенаті назвав "святом" і заявив, що жодному президенту США не довелося такого переживати. Над своїми опонентами американський президент відверто знущався, називав їх "брудними, поганими і капосними людьми". Натомість своїм прихильникам довго  дякував. І вкотре заявив – його розмова з президентом Зеленським, з якої і почалась історія імпічменту, була бездоганною.  

За відставку Трампа не голосували і половина Сенату, а потрібні були дві третини. Отож він став третім президентом, який пережив імпічмент на посаді без жодних наслідків. “Сенат ухвалив, що відповідач, Дональд Джон Трамп, президент Сполучених Штатів, не винний”, – заявив голова Верховного суду США Джон Робертс.

Реакція Трампа у соцмережі миттєва. Президент обіцяє наступного дня вийти на галявину Білого дому з заявою. Процес імпічменту він звично називає фальшивкою. Демократи настільки ж звично не погоджуються з результатами свого імпічменту, але змушені з ними жити далі.

“Я вірю, що американці зрозуміють, що це було одним з найбільших замітань слідів в історії нашого народу. Ніхто не мав ілюзій щодо того, що президента усунуть з посади. У нас стався партійний імпічмент, якого ніколи не забуде історія, ніколи”, – вважає лідер демократичної меншості у Сенаті Чак Шумер.

Імпічмент завершився, але Україну американські політики ще не готові відпускати з рингу.

Двоє сенаторів зареєстрували вимогу до секретної служби США надати офіційні записи про всі мандрівки до України Хантера Байдена – сина Джо Байдена, колишнього віцепрезидента США, а нині – одного з суперників Трампа на виборах.

Кореспондентка ТСН Яна Слєсарчук.

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *