Україна і Білорусь підписали угоду про автомобільні перевезення

Протоколом передбачається звільнення від дозвільної системи автомобільні перевезення вантажів і пасажирів у нерегулярному сполученні.

 

Міністр інфраструктури Владислав Криклій та міністр транспорту і комунікацій Республіки Білорусь Олексій Авраменко підписали Протокол про внесення змін до міжурядової Угоди про міжнародне автомобільне сполучення. Про це повідомляє прес-служба Мінінфраструктури.

 

“Протоколом передбачається звільнення від дозвільної системи автомобільні перевезення вантажів і пасажирів у нерегулярному сполученні”, – йдеться в повідомленні.

 

Відзначається, що Білорусь стала третьою країною, з якою підписана повна лібералізація вантажних перевезень. У травні 2016 року такий документ був підписаний зі Швейцарією, а в червні 2019 року – з Великобританією.

 

За словами Криклія, відсутність бар’єру у вигляді дозволів надає нові можливості не тільки для автомобільних перевезень, а й для розвитку товарообігу між країнами, а також зменшить фінансове навантаження для перевізників.

 

 

Тепер документ мають ратифікувати парламенти обох країн.

 

Раніше повідомлялося, що прем’єр-міністр України Олексій Гончарук та прем’єр Польщі обговорили дозволи на вантажні перевезення.

Німеччина збільшила квоти для українських вантажоперевізників

 

 

 

Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.

 

Источник: www.ua.korrespondent.net

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *