У Туркменістані через посивілого президента чоловікам заборонили фарбувати волосся – ЗМІ

Раніше в держустановах працівникам-чоловікам заборонили відрощувати довге волосся та бороди.

У Туркменістані чоловікам, старшим за 40 років, заборонили зафарбовувати сивину на волоссі. А все – через президента країни Гурбангули Бердимухамедова, який раніше також фарбувався, а нині цього не робить. 

Водночас від тих чоловіків, у кого природний колір волосся, вимагають дати йому сивого відтінку. Про це повідомляє “Радіо Азатлик” (“Радіо Свобода”).

“Практично у всіх профільних установах, зокрема школах, закладах охорони здоров’я працівникам, які фарбують волосся для того, щоб приховати сивину, веліли повернути природний колір волосся. Ця вимога з’явилося 1 лютого”, – повідомив 4 лютого журналіст, який працює анонімно з міркувань безпеки.

Кілька працівників бюджетних організацій, зокрема вчителі шкіл та медпрацівники, зазначили, що ця заборона має усний характер. Мовляв, щоб ніхто не вирізнявся від президента.

Читайте також:

Ексцентричний президент Туркменістану зачитав реп про свого коня

Раніше, коли глава Туркменістану зафарбовував сивину, то й від решти старших чоловіків країни вимагали робити те ж саме. Люди підкорювалися цій вимозі, побоюючись втратити роботу.

Нагадаємо, в липні 2018 року державні медіа в Туркменістані несподівано показали президента Бердимухамедова в новому іміджі з сивим волоссям. До цього президент був відомий тим, що фарбував свою шевелюру в чорний як смола колір. А в останні півтора року на фото і відео в офіційних ЗМІ Бердимухамедов почав поступово сивіти і на сьогоднішній день його волосся практично повністю стало білим.

Associated Press
Президент Туркменістану Гурбангули Бердимухамедов

Туркменістан: золотий вік
Президент Туркменістану Гурбангули Бердимухамедов

Також після того, як Бердимухамедов почав сивіти, в серпні 2018 року було введено заборону на фарбування волосся в жіночих салонах краси і чоловічих перукарнях.

А в січні 2019 року в зв’язку зі змінами в іміджі президента в державних установах, вищих і середніх навчальних закладах Туркменістану зажадали негайно поміняти портрети президента.

До відома, в держустановах Туркменістану працівникам чоловічої статі вже багато років заборонено відрощувати довге волосся і бороду.

Відео

Президент Туркменістану на засіданні уряду підняв гриф штанги зі щирого золота

Прямо на засіданні Кабінету Міністрів президент Туркменістану підняв гриф штанги під оплески членів уряду. Штанговий гриф зроблений зі щирого золота. Засідання було присвячене підготовці до Чемпіонату світу з важкої атлетики, який розпочався 1 листопада і триватиме до 10 листопада.

 

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *