В Румунії винесли вотум недовіри уряду. На країну чекають позачергові вибори – новини світу

Президент має ропустити парламент.

Парламент Румунії проголосував за недовіру до уряду під керівництвом лідера правоцентристської Націонал-ліберальної партії Лудовіка Орбана.

Про це 5 лютого повідомляє Romania Insider.

Читайте також:

В Офісі президента помилково переклали промову Зеленського і заявили про "окупацію" Румунією Північної Буковини. Послу довелось виправдовуватися

Зазнчається, що за недовіру команді Орбана проголосував 261 депутат. Таким чином в країні проведуть позачергові парламентські вибори.

Вотум недовіри уряду ініціювала опозиційна Соціал-демократична партія після того, як уряд узяв на себе відповідальність за реформу виборчого законодавства. Згідно з нею мерів міст мають обирати не в один тур виборів, а у два.

Romania Insider додає, що прем’єр-міністр Лудовік Орбан і президент Румунії Клаус Йоганіс ще в січні планували організувати в країні дочасні вибори. Утім для цього необхідно було, по-перше, відправити уряд у відставку чи розпустити його, а по-друге, розпустити парламент — рішенням президента.

Нагадаємо, в листопаді минулого року відбулися вибори президента Румунії. Тоді найбілше голосів набрав Клаус Йоханніса, який вдруге переміг та знову пішов на президентський термін.

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *