США і Китай домовилися про “першу фазу” торговельної угоди

Вашингтон призупинив підвищення мит на китайські товари вартістю 160 мільярдів доларів.

Президент США Дональд Трамп та китайські урядовці у п'ятницю, 13 грудня, заявили про досягнення під час двосторонніх переговорів домовленості щодо “першої фази” торговельної угоди між двома країнами.

“Ми домовилися про дуже об'ємну першу фазу угоди з Китаєм”, – написав Трамп у Twitter.

Угода охоплює такі сфери, як інтелектуальна власність, технології, сільське господарство, фінансові послуги, валютні та іноземні біржі, повідомили у Білому домі, передає агенція Reuters.

США збережуть 25-відсоткові мита на китайські товари на загальну суму у 250 мільярдів доларів, при цьому митні тарифи на інші імпортні позиції будуть знижені до 7,5%. Також, за словами Трампа, Вашингтон погодився призупинити підвищення мит на китайські товари на загальну суму в 160 мільярдів доларів, які мали набути чинності у неділю, 15 грудня.

Представники Китаю “погодились на багато структурних змін і масштабні закупівлі сільськогосподарських продуктів, енергії та промислових товарів, а також багато іншого”, додав американський президент.

При цьому сторони не повідомили деталей відносно обсягу сільськогосподарських товарів, які Китай погодився купити у США в рамках торговельної угоди.

Раніше Вашингтон наполягав на тому, щоб Пекін взяв на себе зобов'язання купити американської аграрної продукції на 50 мільярдів доларів в 2020 році.

Китайські урядовці підтвердили погодження першої фази угоди. В її рамках КНР імпортуватиме більше американської пшениці та кукурудзи, заявив віцеміністр сільського господарства країни. Угода передбачатиме кращий захист іноземних компаній у Китаї та китайських компанії у США, повідомили у китайському уряді.

Торговельна суперечка між США і Китаєм триває від 2018 року. Дві держави – найбільші економіки світу – неодноразово накладали одна на одну штрафні мита на десятки мільярдів доларів. Президент США Дональд Трамп звинувачує Китай в порушенні правил чесної конкуренції, від чого, на його думку, зазнають збитків американські підприємства, а також в крадіжці інтелектуальної власності.

Відео

Як Україні досягти успіху – поради засновника китайської компанії Alibaba Group

Найбагатша людина Китаю у Києві – Джек Ма, засновник легендарної компанії Alibaba Group, виступав на Міжнародному економічному форумі, який розпочався 8 листопада. На захід приїхав і президент України. Що українцям порадив Джек Ма – ТСН слухала.  

 

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *