Туреччина атакувала армію Асада у Сирії. Авіаударами знищили 76 військових – новини світу

Турецькі військові стягнули сили до Ідлібу.

Туреччина у відповідь на обстріл своїх військових в провінції Ідліб знищила 76 солдатів армії президента Сирії Башара Асада.

Про це 3 лютого заявив міністр національної оборони Туреччини Хулуси Акар. передає NTV.

“Удари були нанесені по 54 цілям режиму Асада. Згідно з інформацією, отриманою з різних джерел, станом на зараз нейтралізувати 76 військовослужбовців режиму”, – йдеться в повідомленні.

Міністр додав, що  Туреччина 2 лютого двічі передавала Росії інформацію про пересування своїх військових в Ідлібі: “Вчора в районі 16:16 і 22:27 наші колеги передали інформацію відповідному персоналу з російської сторони”.

Нагадаємо, “Військова поліція РФ” з турецькими військовими на початку листопада розпочали патрулювання в районі північного кордону Сирії. Колона російських і турецьких військ вийшла з пункту Дербес в п'ятницю 12.00. Протяжність маршруту складе 110 км. У складі колони – п'ять машин російських військових і чотири турецькі.

Раніше у Міністерстві оборони Туреччини відзвітували про припинення військової операції “Джерело миру” проти курдів на півночі Сирії. Це сталося після підписання меморандуму між РФ та Туреччиною. 

Однак, згодом війська Асада за підтримки РФ пішли в активний наступ на Ідліб, який перебуває під контролем Демократичних сил, які підтримує Туреччина. 

Відео

Турецькі військові обстріляли сирійське місто Таль-Рифат: щонайменше 11 людей загинули

Турецькі військові гатили по місту Таль-Рифат, що за 20 км від турецького кордону. Один зі снарядів розірвався у дворі місцевої школи, коли діти саме виходили з уроків. Загинуло 11 людей, серед них – 8 дітей. Поранено ще 21.  

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *