Не Plague Inc єдиною. Кращі ігри про епідемії

Новий китайський коронавірус за місяць вбив майже 400 осіб. Він продовжує поширюватися світом і вже позначився на глобальній економіці.

 

Tom Clancy’s The Division

Жанр: Шутер від третьої особи

Розробник: Ubisoft

Платформа: ПК, PS4, Xbox One

Рік до: 2016

Metacritic: 80/100

 

 

 

 

 

Одного разу в чорну п’ятницю в Нью-Йорку почалася епідемія вийшов – з-під контролю вірусу Dark Winter. Хвороба передавалася не тільки від людини до людини, а й через гроші та інші предмети. У перший же день всі госпіталі були забиті, а на четверту добу настав повний блекаут.

 

Головний герой – агент спецпідрозділу, який повинен зберегти в мегаполісі подобу цивілізації. The Division побудована таким чином, що для гравця буде підбиратися напарник, що найбільше підходить йому за стилем . Розмір групи зможе досягати чотирьох чоловік.

Найстрашніше фінкризи. Як коронавірус впливає на світ

 

 

Resident Evil 2

Жанр: Survival horror

Розробник: Capcom

Платформа: ПК, PS4, Xbox One

Рік: 2019

Metacritic: 90/100

 

 

Військова і фармацевтична компанія Umbrella проводила секретні випробування біологічної зброї – T-вірусу. Успішні випробування показали наступні симптоми у зараженої: регенерація клітин, зниження розумової активності, розкладання тканин, агресія і канібалізм.

 

В результаті витоку вірусу практично всі жителі міста перетворилися в зомбі. І головним героям – молодому поліцейському і студентці – доведеться рятуватися з мінімальним набором зброї.

 

 

The Last Of Us

Жанр: стелс-екшн

Розробник: Naughty Dog

Платформа: PS3, PS4

Рік до: 2013

Metacritic: Краща гра десятиліття

 

 

Більшість людей загинули через гриба-кордицепса. Паразит потрапляє в тіло людини і повністю підпорядковує його свідомість. Потерпілий виявляє надмірну агресію і гіперактивність для подальшого поширення інфекції.

 

Такий гриб дійсно існує в реальності. Правда, вражає він не людей, а мурах. Їх вибір паразитом був обумовлений величезною чисельністю. Тому розробники прагнули до максимальної правдободності.

 

Дія гри відбувається в постапокаліптичному майбутньому на території колишніх США через двадцять років після глобальної пандемії. Сюжет концентрується на подорожі головних героїв – контрабандиста Джоела і підлітка Еллі, зіграних Троєм Бейкером і Ешлі Джонсон за допомогою технології захоплення руху.

 

 

The Walking Dead

Жанр: пригодницький хоррор

Розробник: Telltale Games

Платформа: всі, від Android до Xbox

Рік: 2012

Metacritic: 89/100

 

 

Невідомий вірус перетворює людей в живих мерців. Ними рухає лише один інстинкт – їсти. Після укусу зараженим людина неминуче стає зомбі, якщо вчасно не ампутувати уражену кінцівку.

 

Точне джерело появи вірусу невідоме, проте один з персонажів стверджує, що причиною стала військова біологічна зброя. Крім того, вірус навіть може впливати на вже мертвих людей, тим самим “воскрешаючи їх”.

 

Ця гра буде приділяти більше уваги характерам і емоціям персонажів, ніж екшену. Після проходження кожного епізоду стає доступна статистика, що показує процентне співвідношення гравців, які взяли те чи інше рішення в ключових точках сюжету.

Китай закриває міста. Кращі фільми про епідемії

 

 

Plague Inc.

Жанр: стратегія

Розробник: Ndemic Creation’s

Платформа: всі

Рік: 2012

Metacritic: 80/100

 

 

Напевно, найцікавіша і незвичайна гра зі списку. Стратегія, в якій все навпаки – мета гравця створити ідеальну хвороба – будь то бактерія, вірус або навіть біозброя і знищити все людство. Яким шляхом йти, які мутації хвороби розвивати, вирішувати тільки гравцеві.

 

Спалах коронавірусу приніс в гру велику кількість нових гравців, що дозволило їй вирватися на перші місця в чартах і принести значний прибуток. У той же час, розробники попередили, що гра не є симулятором і не претендує на особливу реалістичність, а про 2019 nCoV дізнаватися на сайті ВООЗ.

 

 

Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.

 

 

Источник: www.ua.korrespondent.net

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *