Ердоган звинуватив Росію у порушенні угод щодо Сирії і заявив, що до Туреччини втікає мільйон біженців – конфлік в Сирії

Президент Туреччини заявив, що намагається врегулювати ситуацію в Сирії.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган звинуватив Росію у порушенні угод щодо Сирії.

Про це він сказав 3 лютого після зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським.

Ердоган наголосив, що до Туреччини з Сирії прямує близько мільйона біженців.

“Режим (прим. Асада) за сприяння РФ зробили в Ідлібі те, що зробили (прим. бомбардування провінції). І зараз ці люди (прим. біженці) рухаються в бік нашого кордону. За останніми даними понад мільйон осіб, діти дорослі зі своїм майном прямують до Туреччини. На сьогодні  у нас в країні понад 4 мільйони сирійців”, – зазначив Ердоган.

Президент Туреччини додав, що оскільки біженців прийняти буде важко, Анкара “вживатиме заходів для розміщення їх в Сирії” в зоні безпеки, створеній турецькими військами раніше.

Нагадаємо, “Військова поліція РФ” з турецькими військовими на початку листопада розпочали патрулювання в районі північного кордону Сирії. Колона російських і турецьких військ вийшла з пункту Дербес в п'ятницю 12.00. Протяжність маршруту складе 110 км. У складі колони – п'ять машин російських військових і чотири турецькі.

Раніше у Міністерстві оборони Туреччини відзвітували про припинення військової операції “Джерело миру” проти курдів на півночі Сирії. Це сталося після підписання меморандуму між РФ та Туреччиною. 

Однак, згодом війська Асада за підтримки РФ пішли в активний наступ на Ідліб, який перебуває під контролем Демократичних сил, які підтримує Туреччина. 

Відео

Турецькі військові обстріляли сирійське місто Таль-Рифат: щонайменше 11 людей загинули

Турецькі військові гатили по місту Таль-Рифат, що за 20 км від турецького кордону. Один зі снарядів розірвався у дворі місцевої школи, коли діти саме виходили з уроків. Загинуло 11 людей, серед них – 8 дітей. Поранено ще 21.  

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *