Науковці дали прогнози щодо виготовлення ліків від коронавірусу – новини світу

На її виготовлення не слід чекати раніше 2021 року.

За останніми даними, коронавірус убив уже 259 людей у Китаї, а випадки зараження зафіксовані на різних континетах: в Азії, Європі, Північній Америці та Австралії. В той же час Японія звітує про медичний прорив – тамтешні лікарі наблизились до створення ліків і готові поділитися напрацюваннями зі світом, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Евакуація українців з Китаю, фактично, вже почалася: дві авіакомпанії, які виконують чартерні перевезення, забирають своїх туристів. До Борисполя цього тижня прибули два борти з українськими відпочивальниками, ще два очікують завтра та післязавтра.  “Ситуація на Хайнань була вже з 26 числа – острів був порожній, всі китайці виїхали. Там на сьогоднішній день не працюють навіть ресторани. Тобто як там харчуватимуться до третього числа – у всіх велике питання. Люди залишилися в паніці”, – каже пасажирка одного з рейсів.

Відео

Будівництво лікарень і закриття магазинів Apple: що відбувається в епіцентрі поширення коронавірусу

Новий коронавірус вже вбив, за останніми даними, 259 людей. В той же час, Японія звітує про прорив. Тамтешні лікарі наблизились до створення ліків та вакцини і готові напрацюваннями поділитись зі світом. Як людство бореться з вірусом – у сюжеті. Україна готується протидіяти коронавірусу 
 

Українці, що живуть та працюють в Ухані, здебільшого теж хочуть виїхати з міста, що опинилось в епіцентрі епідемії. Останні дні вони сидять на валізах, але точної дати евакуації поки що не мають. “У нас є група українців в Ухані, там 77 осіб, залишитися хочуть, може, чоловік 30. Я хочу поїхати, принаймні на час епідемії”, – розповів в інтернеті Іван Кудецький.

Відповіді на головні запитання про коронавірус

Над пошуками вакцини від вірусу-вбивці  працюють лабораторії у США, Австралії, Європі та Японії. У Токіо заявили, що їм вдалося культивувати та ізолювати новий коронавірус, що має пришвидшити створення вакцини та ліків. Водночас європейські фахівці прогнозують, що за найсприятливіших обставин вакцина з’явиться не раніше, ніж за півтора роки.  “Якщо все ітиме за планом, ми зможемо почати клінічні дослідження не раніше наступного серпня. Це доволі тривалий процес, і, за нашими оцінками, запропонувати вакцину від цього типу вірусу зможемо приблизно за 20 місяців”, – наголосив голова біологічного департаменту Інституту Пастера у Парижі Крістоф Д’Анфер.

Фотогалерея

Маски на обличчях і перевірка пасажирів у літаках. Світом шириться паніка через вбивчий вірус у Китаї (9 фото)

Тим часом в Ухані завершується будівництво нових лікарень. Їх зводять рекордними темпами, на будівництво знадобилось менше двох тижнів. Перший госпіталь на 1000 ліжок планують відкрити уже в понеділок. Другий, де зможуть розміститись 1300 пацієнтів, має запрацювати у середу. У будівництві задіяно майже 10 мільйонів людей.

Світові компанії-гіганти, як Google та Apple, закривають усі свої офіси та магазини у Китаї. Так вони хочуть захистити працівників від небезпечної хвороби. Натепер недуга поширилась уже на 24 країни. Більшість держав терміново евакуюють своїх громадян з Піднебесної, для них організовують спеціальні карантинні зони. Кількість інфікованих на початок лютого сягає майже 12 тисяч. В Україні випадків зараження китайськиим коронавірусом поки що немає.

ТСН

Нагадаємо, вірус, який схожий на застуду, але, на відміну від неї, дуже швидко вражає легені й інші органи, розпочався з ринку морепродуктів у китайському місті Ухань. Нині сам ринок зачинений і огороджений поліційною стрічкою, а у місті активно відбуваються заходи із знезараження. Посилено контроль в аеропортах не лише Китаю – Таїланд, Австралія та Японія ретельно стежать за пасажирами. 

Більше про: Убивчий коронавірус у Китаї

  • У США зросла кількість хворих на смертельний коронавірус з Китаю
  • Росія відхилила дозвіл на посадку лайнера з евакуйованими з Китаю пасажирами
  • "Чорний лебідь" світової економіки: Moody's пророкує великі проблеми через коронавірус

Відомо, що вірус з китайського Уханя належить до великої родини коронавірусів. Розповсюдження хвороби розпочалося з ринку тварин. Вірус передається повітряно-крапельним шляхом тваринам, людям. Спалах вірусу припав на найгірший час – святкування китайського Нового року. Адже саме цього тижня громадяни Піднебесної активно мандрують – приїжджають на свята до родичів як всередині країни, так і з-за кордону. 

26 січня стало відомо, що смертоносний коронавірус з Китаю може передаватися в інкубаційний період, коли людина навіть не підозрює, що вона хвора. Інкубаційний період триває від одного до 14 днів. 

30 січня Всесвітня організація охорони здоров'я за підсумками екстреної наради оголосила спалах коронавірусу надзвичайною ситуацією міжнародного значення. Це стало опосередкованим визнанням того, що стримати поширення хвороби не вдається і вона з локальної проблеми набуває глобального масштабу. 

Базові рекомендації для уникнення зараження коронавірусом:

  • уникати контактів з тваринами;
  • не їсти сире або погано оброблене м'ясо;
  • уникати контактів з людьми, у яких є ознаки захворювання;
  • регулярно та ретельно мити руки.

Що відомо про загадкову недугу, як вона виникла та чому викликає занепокоєння у медиків – читайте у матеріалі ТСН.ua.

Кореспондентка ТСН Катерина Трифоненко

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *