У Пакистані оголосили надзвичайний стан через небезпечних комах – новини Світу

Сарана вже знищила посіви бавовни, пшениці та кукурудзи на південному заході країни.

Влада Пакистану оголосила надзвичайний стан через навалу сарани, яка завдає шкоди сільському господарству країни. Про це заявила міністр інформації Пакистану Фірдус Ашік Аван, повідомляє видання Deutsche Welle.

Які тварини мають найекстремальніший секс

“Ми переживаємо найбільше нашестя сарани за понад два десятиріччя і вирішили оголосили загальнонаціональний надзвичайний стан, щоб впоратися з цією загрозою”, – заявила вона.

Це рішення та план протидії загрозі напередодні схвалив прем`єр-міністр Пакистану Імран Хан.

За словами міністра планування та розвитку країни Махдума Хусро Бахтіяра, навала сарани є безпрецедентною та викликає занепокоєння щодо продовольчої безпеки Пакистану. Він додав, що влада не може впоратися з поширенням пустельної сарани через обмежені ресурси.

Нагадаємо, 25 січня повідомлялося, що Африка потерпає від наймасштабнішої за останні десятиліття навали сарани. Нашестя ненажерлевих комах спустошує країни в центрі та на сході континенту.

Відео

ООН занепокоєна через нашестя сарани в Африці

Найбільше дісталось Ефіопії, Кенії та Сомалі. Комахи спустошили там сотні тисяч гектарів полів. В ООН застерігають – це може обернутися масовим голодом. Тож закликають міжнародну спільноту не стояти осторонь і допомогти країнам Африки у боротьбі з лихом.  

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *