В Україні не зафіксовано випадків захворювань від нового коронавірусу – МОЗ

В Україні немає лабораторно підтверджених випадків захворювання від нової коронавірусної інфекції, повідомило Міністерство охорони здоров’я.

“Наразі в країні не зафіксовано жодного лабораторно підтвердженого випадку нової коронавірусної інфекції. Відповідні служби перебувають у посиленій готовності”, – повідомляється на сторінці МОЗ України в соцмережі Facebook у суботу.

Крім того, Україна посилила рівень готовності системи реагування у зв’язку з рішенням Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) оголосити поширення нового коронавірусу надзвичайною ситуацією.

Зазначається також, що наразі ВООЗ не рекомендує обмежувати пересування пасажирів і вантажів.

На виконання доручення президента України діяльність оперативного штабу з запобігання поширенню захворювання на території України, який діє при Міністерстві охорони здоров’я, перенесено на рівень Кабміну. “Створено відповідну робочу групу”, – наголошується в повідомленні.

МОЗ інформує, що всі відповідні державні органи активізували роботу зі спостереження і готовності до виникнення надзвичайної ситуації, зокрема створення резерву засобів індивідуального захисту та інших необхідних ресурсів.

Источник: www.day.kyiv.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *