Австралія у вогні: у столиці оголосили надзвичайний стан

Канберра у найбільшій за майже два століття пожежній небезпеці, заявили чиновники.

Влада столичного регіону Австралії оголосила надзвичайний стан через масштабні пожежі, які вже кілька тижнів вирують навколо Канберри, пише ВВС.

Повідомляється, що на півдні регіону горять понад 18,5 тисяч гектарів. Мешканців Канберри попереджають про можливу евакуацію.

“Столичний регіон стикається з найбільшою загрозою поширення вогню після руйнівних пожеж 2003-го року”, – сказав головний міністр Ендрю Барр. 

Посадовець додав, що надзвичайний стан, який дає додаткові ресурси пожежним органам, буде діяти “допоки Канберра знаходиться у небезпеці”.

В австралійському столичному регіоні проживають близько 400 тисяч людей.

Раніше Австралію після лісових пожеж накрили пилові бурі та потужний град. Гігантська піщана завіса охопила штат Новий Південний Вельс. Синоптики кажуть, її сформували потужні вітри та спекотна погода. Жителям містечок довелося ховатися від стихії в домівках. Тоді як міста Мельбурн та Канберра обсипало градом завбільшки з тенісний м'ячик. 

Відео

Австралію після лісових пожеж накрили пилові бурі та потужний град

Гігантська піщана завіса охопила штат Новий Південний Вельс. Синоптики кажуть, її сформували потужні вітри та спекотна погода. Жителям містечок довелося ховатися від стихії в домівках. Тоді як міста Мельбурн та Канберра обсипало градом завбільшки з тенісний м'ячик.  

Як повідомлялося, від жовтня в Австралії тривають лісові пожежі. 2019 рік став найспекотнішим в Австралії за весь час погодної статистики. Вогонь забрав життя щонайменше 25 осіб. Рятувальники продовжують пошуки зниклих безвісти.

За даними місцевої влади, масштабні лісові пожежі знищили вже багато мільйонів гектарів лісових площ. Вогнем також знищено близько 1000 будинків. Ситуацію ускладнюють тривала рекордна спека з температурами понад 40 градусів за Цельсієм та пориви вітру. Екологи з Університету Сіднея заявили, що близько 480 мільйонів живих істот загинули у пожежах в Австралії. 

Фотогалерея

Австралію охопили лісові пожежі (20 фото)

Австралійська поліція звинуватила щонайменше 24 людей у ​​навмисному розпалюванні вогню у штаті Новий Південний Уельс. Зазначається, що проти 183 осіб подано судові позови за злочини, пов'язані з лісовими пожежами. Зокрема, правоохоронці підозрюють 40 неповнолітніх. 

Також критики звинуватили у бездіяльності прем'єр-міністра Скотта Моррісона, хоча останній наполягає на тому, що держава “робить усе можливе” у боротьбі зі стихійним лихом.

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *