Амбасадорка Великої Британії анонсувала подальші візові перемовини з Україною – новини Україна

Зеленський подовжив безвіз для британців на 1 рік.

Пані посол Великої Британії Мелінда Сіммонс анонсувала візові перемовини з Україною через рік.

Про це вона розповіла в ефірі “Сніданку з 1+1”.

“Коли ми підійдемо до кінця цього періоду, то ми тоді маємо вести переговори про двосторонню угоду (щодо віз – ред.) з Україною і будемо вирішувати ці питання. Потім будемо проводити переговори і торгівельні і інші з українським урядом. Але це буде пізніше”, – зазначила пані посол.

За її словами, український президент Володимир Зеленський видав відповідний указ через те, що у внутрішньому плані Британія більше не буде членом Європейського союзу, тоді як міжнародні угоди досі лишатимуться чинними.

“Питання безвізу – це не політичне питання, це питання безпеки кордонів. А безпека кордонів – це причина, чому Велика Британія не брала участь в Шенгенській угоді. І ця політика не змінилася. Після того, як ми вийдемо з ЄС, візовий режим для українців продовжиться. Тобто не буде змін, якщо ви будете їхати у Британію із України, то вам потрібно буде отримати візу”, – підкреслила вона.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський запровадив тимчасовий безвізовий режим для громадян Великої Британії терміном на 1 рік. Велика Британія покине Європейський союз 31 січня 2020 року. До кінця року між ними триватиме перехідний період. Україна наразі має безвізовий режим із Європейським союзом, однак британці мали право на власну візову політику в рамках ЄС, а тому українцям потрібна була віза для в’їзду до Великої Британії.

Плейлист
7 відео

Велика Британія залишає ЄС. Хронологія Brexit

31 січня 2020 року – останній день членства Великої Британії у Євросоюзі. На засіданні Європейського парламенту 29 січня депутати підтримали угоду про Brexit. Рішення підтримав 631 член парламенту, проти нього – 49. Ще 13 осіб утрималися. Для ратифікації була необхідна проста більшість голосів.

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *