Москва готує дзеркальні заходи у відповідь на санкції ЄС щодо Криму – Захарова

Обмеження були введені проти осіб, причетних до організації так званих виборів в анексованому Криму.

Москва не залишить без відповіді розширення санкцій Євросоюзу, запроваджених щодо осіб, причетних до виборів в анексованому Росією Криму.

Про це у четвер, 30 січня, заявила офіційна представниця Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова.

“Зрозуміло, не залишимо рішення Ради ЄС без наших дзеркальних заходів у відповідь”, – сказала вона на брифінгу, передає агенція “Інтерфакс”.

Як повідомлялося, Європейський Союз, а услід за ним США та Канада внесли до санкційного списку так званих губернаторів і членів виборчої комісії, причетних до незаконних регіональних виборів, які відбулись у вересні 2019 року в анексованому Росією Криму.

Читайте також:

Росія "збирає" в Криму заручників для обміну з Україною та зняття санкцій. Дослідження правозахисників

Зокрема, санкції ЄС запроваджені проти так званих тимчасового виконувача обов’язків “губернатора Севастополя” Михайла Развожаєва, голови Ради міністрів Криму Юрія Гоцанюка, сенаторки від Севастополя Катерини Алтабаєвої. Також в списку зазначені так звані голова севастопольського виборчкому Сергій Даниленко, його заступниця Лідія Басова, секретарка комісії Катерина Пиркова, голова “Закзборів” Севастополя Володимир Немцев.

У посольстві РФ у Вашингтоні заявили, що американські санкції не вплинуть на політику Росії, але підривають основу для взаємовигідного співробітництва з Москвою.

8 вересня 2019 року у Росії пройшов єдиний день голосування. На території РФ одночасно відбулися близько шести тисяч виборів і референдумів різного рівня. Проголосувати могли близько 56 мільйонів виборців. В Криму також були проведені так звані місцеві вибори. Офіційний Київ назвав їхні результати “юридично нікчемними”. Так само про невизнання результатів голосування в Криму заявили в ЄС.

Відео

Канада долучилася до санкцій через незаконні вибори в окупованому Криму

Канада розширила обмеження проти Росії, до списку потрапило 6 людей. Раніше аналогічні санкції запровадили США. Під нові обмеження потрапило 7 так званих чиновників з окупованого півострова і одна компанія, що забезпечує залізничне сполучення між Кримом та країною-агресоркою. 

 

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *