Коронавірус з Китаю. ВООЗ звернулася до світу після екстреного засідання

Медики зробили заяву у зв'язку з поширенням інфекції.

Всесвітня організація охорони здоров'я після засідання 30 січня звернулася до світу із закликом протидіяти новому коронавірусу з Уханя.

Про це йдеться в офіційному зверненні поширеному ВООЗ.

Після засідання в Женеві, у ВООЗ зізналися, що стурбовані тим, що багато країн залишаються непідготовленими до зустрічі інфекції на своїй території. Організація закликає лідерів у всіх країнах вжити заходів та підготовитися до протидії коронавірусу.

Відповіді на головні запитання про коронавірус

Медики зокрема закликають країни забезпечити безперебійний обмін інформацією стосовно інфекції, прискорити спільну роботу над створенням вакцини, збільшити витрати на підтримку Всесвітньої організації здоров'я та для протидії поширенню коронавіруса з Уханя.

Також світова спільнота медиків звернулася до Всесвітнього банку, Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією, банків регіонального розвитку та Глобального альянсу з вакцин та імунізації з проханням надавати фінансову підтримку країнам з низьким рівнем ресурсів, використовуючи кошти для надання допомоги під час надзвичайних ситуацій.

Зазначимо, що станом на вечір 30 січня новий коронавірус підхопили понад сім з половиною тисяч людей. Недуга забрала вже 170 життів.

ТСН.ua

Нагадаємо, вірус, який схожий на застуду, але, на відміну від неї, дуже швидко вражає легені й інші органи, розпочався з ринку морепродуктів у китайському місті Ухань. Нині сам ринок зачинений і огороджений поліційною стрічкою, а у місті активно відбуваються заходи із знезараження. Посилено контроль в аеропортах не лише Китаю – Таїланд, Австралія та Японія ретельно стежать за пасажирами. 

Більше про: Убивчий коронавірус у Китаї

  • В МВФ оцінили наслідки для світової економіки від коронавірусу з Китаю
  • Новий день спалаху. ВООЗ критикує погану підготовку світу, уханьський вірус прослизнув у ще три країни
  • Лікарні за десять днів. Як в Ухані, який став епіцентром коронавірусу, будують госпіталі для заражених

Відомо, що вірус з китайського Уханя належить до великої родини коронавірусів. Розповсюдження хвороби розпочалося з ринку тварин. Вірус передається повітряно-крапельним шляхом тваринам, людям. Спалах вірусу припав на найгірший час – святкування китайського Нового року. Адже саме цього тижня громадяни Піднебесної активно мандрують – приїжджають на свята до родичів як всередині країни, так і з-за кордону. 

26 січня стало відомо, що смертоносний коронавірус з Китаю може передаватися в інкубаційний період, коли людина навіть не підозрює, що вона хвора. Інкубаційний період триває від одного до 14 днів. 

Базові рекомендації для уникнення зараження коронавірусом:

  • уникати контактів з тваринами;
  • не їсти сире або погано оброблене м'ясо;
  • уникати контактів з людьми, у яких є ознаки захворювання;
  • регулярно та ретельно мити руки.

Що відомо про загадкову недугу, як вона виникла та чому викликає занепокоєння у медиків – читайте у матеріалі ТСН.ua.

Відео

Перший випадок зараження коронавірусом підтвердили на Філіппінах

Смертельний китайський коронавірус шириться світом – перший випадок захворювання підтвердили на Філіппінах. Про двох хворих туристів повідомляє і фінська Лапландія. У Китаї вірус зафіксували вже в усіх регіонах країни. Загалом, кількість жертв сягнула 170, інфіковано майже 8 тисяч людей.

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *