З галереї у Стокгольмі викрали скульптури Сальвадора Далі – новини Світу

Загальна вартість вкрадених предметів мистецтва майже 400 тисяч євро.

З галереї Couleur в Стокгольмі (Швеція) невідомі викрали від 10 до 12 бронзових скульптур і гравюр іспанського художника Сальвадора Далі. Про це повідомляє видання Aftonbladet з посиланням на власника галереї Педера Енстрема.

Моне та да Вінчі. Найдорожчі картини в історії

Злочинці проникли в галерею в ніч проти 30 січня. Охорона помітила пропажу близько четвертої ранку. Поліція шукає двох осіб, які виїхали від галереї на автомобілі Audi, повідомили в поліції Стокгольма. Підозрюваних поки не затримали.

Кожна вкрадена робота коштує від 200 тисяч до 500 тисяч шведських крон (19-47 тисяч євро). Їхня загальна вартість досягає трьох-чотирьох мільйонів крон (280-380 тисяч євро).

Нагадаємо, 25 листопада 2019 року повідомлялося, що у Дрездені (Німеччина) невідомі обікрали всесвітньо відому музейну скарбницю саксонських монархів “Зелене склепіння”.

Зазначається, що офіційної суми збитків немає, але газета Bild повідомила, що “було вкрадено антикварні прикраси на суму близько мільярда євро”. Сам музей заявив, що викрадені коштовності “безцінні”.

Відео

Гравюру Сальвадора Далі за 20 тисяч доларів викрав невідомий у Сан-Франциско

"Жирафа, що палає" була одним з головних експонатів виставки Далі. Камери зафіксували, як до галереї зайшов чоловік у синіх шортах та футболці. За пів хвилини він залишив приміщення, але вже з картиною в руках. У поліції припускають, що злодій мав спільника, який відвертав увагу доглядачів. Згодом стало відомо, що трос, яким мала бути закріплена картина, був відсутній.    

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *