Авіакатастрофа під Тегераном. Європейським авіакомпаніям знову дозволили літати над Іраном та Іраком

Там все ще рекомендують певні обмеження.

Європейська агенція авіаційної безпеки (EASA) скасувала тимчасові обмеження щодо польотів авіакомпаній над Іраном та Іраком.

Про це йдеться у пресрелізі відомства.

“У результаті зустрічі групи з оцінки ризиків авіаційної безпеки Євросоюзу, тимчасові рекомендації, які були оголошені EASA та Єврокомісією 8 січня 2020 року щодо уникнення перельотів над Іраком та Іраном, були скасовані”, – йдеться у пресрелізі.

Разом з цим відомстві все ще рекомендує авіакомпаніям уникати іранського повітряного простору на висотах нижче 7620 метрів та користуватися тільки двома повітряними коридорами в Іраку.

Більше про: Авіакатастрофа рейсу PS752 під Тегераном

  • Канада вимагає в Ірану негайно розшифрувати "чорні скриньки" збитого літака МАУ
  • Іранські військові кілька днів приховували від свого президента, що збили літак МАУ – NYT
  • Загибла українка в авіакатастрофі МАУ в Ірані очолювала компанію, яку підозрюють у незаконних постачаннях зброї до Лівії – CNN

Нагадаємо, вранці 8 січня у столиці Ірану Тегерані розбився український пасажирський літак авіакомпанії МАУ, який виконував рейс “Тегеран-Київ”. На борту перебували 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, ніхто не вижив. Увесь екіпаж, а також два пасажири були громадянами України. Відомо, що на рейс зареєструвалося 169 пасажирів, втім, двоє людей так і не сіли на борт літака. Наступного дня до Ірану вирушив борт авіації ЗСУ із 45 фахівцями різних галузей, які були залучені до з’ясування обставин катастрофи літака авіакомпанії МАУ. На час встановлення обставин авікатастрофи всі українські авіакомпанії тимчасово припинять польоти у повітряному просторі Ірану та Іраку.

Від самого початку іранці заявили про те, що причиною авіакатастрофи стала технічна несправність літака. Уранці 11 січня Іран офіційно заявив, що ракета “земля-повітря” збила літак МАУ . В офіційній заяві йдеться про те, що трагедія сталася через “людський фактор”. Літак помилково сприйняли за ворожий об’єкт після того, як він повернув у бік військового центру Корпусу вартових Ісламської революції. За кілька годин до катастрофи іранські військові обстріляли дві військові бази США на території Іраку.

Усі головні тексти про те, що передувало авіакатастрофі, як усе сталося, що про це говорили в Ірані, Україна та західних країнах та чому сталася трагедія можна прочитати за посиланням. 

Плейлист
36 відео

Падіння літака МАУ під Тегераном. Головне

Вранці 8 січня у столиці Ірану Тегерані розбився український пасажирський літак авіакомпанії МАУ, який виконував рейс “Тегеран-Київ”.

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *