США через спалах коронавірусу евакуювали з Уханя 240 своїх громадян

Велика Британія та Туреччина доопрацьовують плани евакуації.

Через спалах та швидке поширення коронавірусу ряд країн почали евакуювати своїх громадян з китайського міста Ухань, яке є епіцентром нового убивчого вірусу і закрите на карантин.

Як пише The Guardian, США вже вдалося вивезти з Уханя 240 свої співвітчизників.

Читайте також:

Смертоносний коронавірус з Уханя. МАУ заявили, що евакуюють туристів з Китаю

“Рейс, який перевозив 240 американських громадян з Уханя, щойно приземлився в Анкоріджі, штат Аляска. Далі ці пасажири будуть летіти на базу ВПС у Каліфорнії”.

Associated Press також опублікував фото літака, який прилетів з Уханя і зупинився в Анкоріджі для дозаправки та скринінгу пасажирів на коронавірус.

Як повідомляє The Guardian, Велика Британія, Туреччина та Японія евакуюватимуть людей 30 січня.

Своєю чергою, AFP news agency‏ повідомляє, що Японія вже змогла вивезти своїх громадян.

#UPDATE Hundreds of Americans and Japanese escape quarantined Chinese city at centre of #coronavirus epidemic aboard charter flights.https://t.co/XWzPHXRjg7

Ambulances sit on the tarmac in Tokyo next to the plane used to evacuate Japanese citizens from Wuhan pic.twitter.com/1HPGPQNNWa

— AFP news agency (@AFP) 29 января 2020 г.

Так, посол Туреччини Емін Онен заявив, що вони вже подали усі необхідні заяви китайським чиновникам для евакуації 32 своїх громадян, додавши, що у жодного з них не виявлено коронавірус.

Також повідомляється, що уряд Великої Британії наразі доопрацьовує план евакуації своїх громадян.

Вірус з Уханя продовжує ширитися світом. Так, 29 січня про перший випадок коронавірусу заявили ОАЕ. 

Станом на 29 січня заражених китайським коронавірусом по всьому світу понад 6 тисяч, 132 людини померли. Це більше, ніж кількість хворих на пневмонію, яка була зафіксована в Китаї в 2003 році. Тоді за дев’ять місяців захворіли 5 327 осіб. 

ТСН.ua

Нагадаємо, вірус, який схожий на застуду, але, на відміну від неї, дуже швидко вражає легені й інші органи, розпочався з ринку морепродуктів у китайському місті Ухань. Нині сам ринок зачинений і огороджений поліційною стрічкою, а у місті активно відбуваються заходи із знезараження. Посилено контроль в аеропортах не лише Китаю – Таїланд, Австралія та Японія ретельно стежать за пасажирами. 

Відомо, що вірус з китайського Уханя належить до великої родини коронавірусів. Розповсюдження хвороби розпочалося з ринку тварин. Вірус передається повітряно-крапельним шляхом тваринам, людям. Спалах вірусу припав на найгірший час – святкування китайського Нового року. Адже саме цього тижня громадяни Піднебесної активно мандрують – приїжджають на свята до родичів як всередині країни, так і з-за кордону. 

26 січня стало відомо, що смертоносний коронавірус з Китаю може передаватися в інкубаційний період, коли людина навіть не підозрює, що вона хвора. Інкубаційний період триває від одного до 14 днів. 

Базові рекомендації для уникнення зараження коронавірусом:

  • уникати контактів з тваринами;
  • не їсти сире або погано оброблене м’ясо;
  • уникати контактів з людьми, у яких є ознаки захворювання;
  • регулярно та ретельно мити руки.

Що відомо про загадкову недугу, як вона виникла та чому викликає занепокоєння у медиків – читайте у матеріалі ТСН.ua.

ТСН.ua

Відео

Коронавірус із Китаю: що наразі відомо і чи варто панікувати

Замість родинного кола – квиток і валіза. У китайському 15-мільонному місті Тяньцзінь – військовий стан, закриті вокзали і аеропорти, перекрито сполучення. Катастрофічно не вистачає лікарняних лІжок, додаткова лікарня будується за рекордні терміни. Станом на цю мить відомо про 106 жертв вже не тільки в Китаї, і число це стрімко збільшується. Автократична влада достатньо закритого Китаю – зазвичай стримана на офіційні коментарі – не приховує, що ситуація не контрольована. Посольства багатьох країн намагаються евакуювати своїх громадян з Піднебесної. Все це створює в нашій уяві картину абсолютного жаху, частково достатньо справедливо. Розберімося разом у словах і фактах.   

Источник: www.tsn.ua

No votes yet.
Please wait...
Поділіться своєю знахідкою

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *